Otroška oblačila

Kako izbrati velikost oblačil za dojenčka?

Koliko oblačil potrebuje novorojenček

Zabavno je oblačiti svojega dojenčka v najrazličnejša oblačila ampak kaj, ko tako hitro rastejo. Dojenčki oblačila prerastejo zelo hitro in včasih je težko oceniti njihovo velikost oblačil.

Velikost oblačil za dojenčka se pogosto ocenjuje glede na starost in glede na njihovo dejansko velikost.
Uporaba starosti dojenčka je koristna, vendar je lahko manj natančna, na splošno velja, da dojenčki zajemajo velikosti od 0-6 mesecev, 6-12 mesecev in malčke od 12+ mesecev.

Izbiranje otroških oblačil je zagotovo eno najlepših opravil v času nosečnosti. Vendar se je izkazalo, da je tudi eno izmed najtežjih. Najtežje pri izbiri otroških oblačil je velikost samih oblačil, katere izbiramo za novorojenčka, dojenčka ali malčka.

Koliko vsake velikosti potrebujem?

Ko se pripravljate na novorojenčka je odločitev kako pripraviti garderobo , velika naloga. Koliko vsake številke potrebujete je težko reči natančno ampak vsaj približek vam lahko olajša nakupovanje in priprave ter vam pomaga zagotoviti, da ne boste imeli preveč ali premalo kosov oblačil. Pomagalo pa vam bo tudi pri usmerjanji družine in prijateljev, da vas ne bodo zasuli z določeno številko oblačil. Ne pozabite, da preprosto ni mogoče vedeti čisto natančno, kako hitro bo rasel vaš dojenček ali kako pogosto se bo moral preobleči, zato si dovolite, da ocenite sami po lastnem občutku in ne načrtujete natančnih velikosti.

V fazi novorojenčka in dojenčka poskrbite, da boste imeli v garderobi dodatne bodije, pajace s stopalkami, hlače. Če perilo perete enkrat na teden vam priporočamo, da imate pri roki vsaj 15 bodijev in 7 pajacev s stopalkami. To pomeni, vsaj dva kosa oblačila na dan in en pajac s stopalkami vsak večer, katere lahko dojenčku ponovno oblečete brez pranja, če se seveda zbudi čist in suh.

Ko bo vaš malček začel hoditi, obstaja velika verjetnost, da bo v njegovi garderobi moralo biti več kosov oblačil. Zraven tega, ko dojenček raste manj se tudi garderoba ne menjava tako pogosto, zato lahko začnete bolj raznoliko zbirko oblačil.

Koliko oblačil za novorojenčka bi torej morali kupiti?

Dobro je imeti:

Zelo dobro pa je imeti tudi:

Vse to pa najdete v naši spletni trgovini, iz popolnoma naravnih materialov (ekološki 100% česani bombaž).

Iskanje primernih otroških oblačil

Vaš dojenček bo hitro rasel, zato je priporočljivo, da kupite nekoliko večje številke oblačil. Tako boste bolje izkoristili njegova oblačila in vam ne bo treba hitro kupiti novih. Prav tako je koristno imeti nekaj rezervnih oblačil v različnih velikostih.

Material

Izberite udobna, mehka oblačila, ki dihajo in so izdelana iz naravnih vlaken, kot je eko česani bombaž. Oblačila pa naj bodo tudi trpežna in takšna, da po nešteto pranjih ohranijo obliko in barvo.

Če je le mogoče se izognite sintetičnim tkaninam in volni – volna lahko draži in praska nežno dojenčkovo kožo. Sintetične tkanine ne dihajo in ne absorbirajo vlage, kar pa lahko povzroči draženje na dojenčkovi koži.

Kako ugotoviti, da so otroku oblačila premajhna

Premajhna otroška oblačila, lahko povzročijo draženje in izpuščaje na otroški koži. Eden izmed znakov nelagodja je tudi jok ob oblačenju. V ramenih otroka veže, rokavi so prekratki in se v oblačilih komaj premika. Če otroku oblečemo premajhna oblačila lahko celo prekinemo obtok v rokah in nogah.

Zato je priporočljivo, da otroška oblačila kupite vedno številko večje od dejanske velikosti, ampak pri tem pazite, da oblačila malčku niso preveč ohlapna saj preveč ohlapna oblačila lahko prav tako ovirajo njegovo gibanje tako kot premajhna.

Pri ekobaby.si so vse velikosti oblačil po standardih EU, zato pri nas lahko najdete popolnoma prilegajoča in udobna otroška oblačila vse od rojstva pa do treh let. Vse dodatne informacije o velikostih posameznih kosov oblačil najdete pod opisi vsake fotografije izdelka v spletni trgovini. Če niste prepričani katera velikost bi vašemu otroku ustrezala nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri velikosti.

Srajčke na preklop