Otroška oblačila

Kako obleči novorojenčka

Kako obleči dojenčka

Vsak bodoči starš dojenčka ima toliko vprašanj. Najpogosteje pa se pojavi vprašanje, kako sploh obleči novorojenčka. Vsak starš pomisli na oblačila za novorojenčka katera ponujajo v trgovinah, preden se ta rodi. Res je lepo nakupovati vse potrebne stvari za novega družinskega člana. Ob pogledu na vsa čudovita oblačila si naša domišljija nariše prikupno sliko majhnega dojenčka v vseh teh oblačilih. In velika verjetnost je, da je bilo tudi nekaj od teh oblačil za novorojenčka kupljenih.

Zdaj se že sprašujete, v kaj pa sploh obleči novorojenčka, da bo vaš sonček varen in zaščiten. Kako uganiti, ali je dojenček dovolj oblečen? Ali ga bo zunaj na sprehodu zeblo ali mu bo prevroče? Kako obleči dojenčka v različnih letnih časih?

V tem članku bomo odgovorili na vsa ta vprašanja.

Kakšna oblačila so najboljša za novorojenčke?

Vaš novorojenček ni navajen biti oblečen. Zato je tako pomembno, da izberete samo naravne materiale. Preverite šive, etikete in seveda sestavo tkanine. Najpomembnejši vidiki izbire oblačil za vašega sončka so udobje, priročnost in vsekakor varnost.

Vašemu otroku morate zagotoviti oblačila katera so narejena iz mehkega, zračnega bombaža, kateri ne bo dražil nežne otroške kože, hkrati pa vam oblačila omogočajo hitro in enostavno menjavanje plenic, in da jih lahko enostavno slečete in oblečete. V prvih mesecih se najbolje obnesejo: bodi na preklop, hlače s stopalkami, pajaci, srajčke na preklop, …

Najboljša tkanina za vašega otroka je vsekakor ekološki česani bombaž.
Česani bombaž je zelo mehek, veliko bolj zračen od navadnega bombaža in zelo nežen do otroške kože. Eko česani bombaž je odlična izbira za dojenčke, saj je pridelan brez uporabe kemikalij in gnojil. Dojenčki in malčki imajo pogosto alergije ali posebne kožne bolezni, ki jih grobe in sintetične tkanine lahko poslabšajo, saj njihova koža v takih tkaninah ne diha. Uporaba eko bombaža je varen način, da svojim otrokom zagotovite udobje, tudi če imajo razne težave s kožo, ki jih povzročajo močna barvila in kemikalije.

Kako obleči dojenčka za spanje?

Dojenčka oblecite tako, kot bi se oblekli sami, glede na temperaturo v prostoru. Udobno toplo, ne preveč, ne premalo.

Ustrezna oblačila za spanje lahko pomagajo, da bo dojenčku udobno in varno, zelo dobro se obnesejo pajaci s stopalkami, bodiji na preklop in hlače s stopalkami iz eko česanega bombaža.

Da najlažje preverite, da dojenčku ni prehladno, potipajte njegov trebušček, ki mora biti topel. Naj vas ne skrbi, če ima dojenček hladne roke in noge saj je to normalno. Seveda pa je primerna sobna temperatura od 20 do 22°C v prostoru kjer spi vas malček.

Bodiji
na preklop

Pajaci
s stopalkami

Kako obleči novorojenčka jeseni?

Jesen je tukaj. Jutra in večeri so že kar hladni in tudi če je čez dan še kar prijetno toplo, je dobro, da je dojenček v redu oblečen. Ko se letni časi spremenijo, je dobro, da menjate otroško garderobo, preberete, kaj je prerastel, in naredite popis.

Tukaj so naši nasveti, kako obleči svojega dojenčka, da bo pripravljen na spanje, igro in rast skozi to čudovito jesen.

Izberite otroška oblačila iz ekološkega česanega bombaža saj so idealna, ker so veliko boljša pri absorbiranju vlage in zelo dobro regulirajo toploto. Ekološki česani bombaž pa bo koži vašega malčka omogočil več dihanja kot oblačila iz navadnega bombaža, sintetike in poliestra.

V jesenskem času se najbolje obnesejo bodiji, saj lepo pokrijejo predel pljuč in ledvic, hlače s stopalkami katere grejejo stopala, pajaci, trenirke,  vsekakor pa ne pozabite na kapico, trakec in odejico, saj se vreme jeseni hitro spreminja.

Ali ste vedeli, novorojenčki niso učinkoviti pri uravnavanju telesne temperature in da je stik kože na kožo izjemno koristen v prvih mesecih otroka? Če vsak dan preživite čas z otrokom v stiku koža na kožo, mu lahko pomagate, da se nauči uravnavati svojo telesno temperaturo.

Kapice in trakovi

Otroške odejice

Kako obleči novorojenčka pozimi

Veliko staršev je v zimskem času v dilemi ali iti z dojenčkom ven ali ne. Odgovor je seveda lahko ampak dojenčka oblecite večplastno. Kako ga obleči, da mu ne bo prehladno? Čisto preprosto, bodi, hlače s stopalkami na vse to pa udoben topel zimski pajac katere najdete v naši trgovinici. Na izbiro imamo dvoje – z eno zadrgo ali dvema zadrgama in oboji se dajo zelo lepo obleči in sleči, prav tako pa ne ovirajo gibanja dojenčka. Ko dojenčka položite v voziček, ga pokrijte še z odejico, ne pozabite pa na toplo kapico katera lepo pokrije ušesa in seveda tople rokavičke.

Nasvet: če imate rok pozimi in če se oba z malčkom počutita dobro, lahko po prihodu domov iz porodnišnice z dojenčkom gresta na sprehod, ki naj bo dolg od 20-30minut, potem čas sprehoda lahko stopnjujeta. Ko ima dojenček hladen nosek in lička, je čas, da se s štručko odpravita na toplo. Svež zimski zrak pa dojenčkom paše tudi takrat, ko jih mučijo kolike, večerni zimski sprehod pa bo dojenčku pomagal lažje zaspati.

Hlače s stopalkami

Topli zimski pajaci

Kako obleči novorojenčka spomladi?

Dojenčki, rojeni spomladi, predstavljajo večji izziv, kot dojenčki rojeni poleti in pozimi. Če želite ohraniti udobno temperaturo vašega novorojenčka ves dan, ga oblecite v bolj tanke plasti, vsekakor pa tudi spomladi ne pozabite na trak za ušesa, kapo, jopico kak pajac in odejico. Za pomlad se tako, kot za jesenski čas, zelo dobro obnesejo tudi trenirke.

Da vašemu dojenčku spomladi ne bo pretoplo, kupite lažje materiale, kot je ekološki česani bombaž. Česani bombaž je zelo zračen in vpojen material, ki ga je tudi enostavno vzdrževati. Naša bombažna oblačila za novorojenčke so popolna za dan ali noč. Vsekakor pa vas bo navdušila neverjetna mehkoba in nežnost tkanine.

Trenirke za fantke

Trenirke za punčke

Kako obleči novorojenčka poleti

Ko nastopi poletje, bo vaš malček občutil vročino in mu bo zelo vroče, zato je pomembno da izberete naravne tkanine torej postanite ekološki.

Vsi materiali preprosto niso narejeni za vroče poletne dni: poliester, jersey in svila so vse tkanine, ki se dobesedno nalepijo na kožo in ne omogočajo dihanja nežni otroški koži. Zato je za oblačenje otroka v poletnih mesecih zelo dobro izbrati tkanine iz naravnih materialov, kot je ekološki česani bombaž. Eko česani bombaž je zelo lahek, zelo trpežen, zelo lepo absorbira vlago in regulira temperaturo telesa, kar pomeni, da bo v vročini prijeten za kožo in se malček ne bo pregreval.

V poletnih mesecih se želi dobro obnesejo bodiji s kratkimi rokavi, kratke hlače, romperji, bodi oblekice … Čeprav je poleti zelo vroče, je dobro, da imate pri roki kakšne dolge hlače ali kako jopico.

Bodiji s kratkimi rokavi

Bodi
oblekice

Upamo, da ste dobili koristne nasvete o tem, kako obleči dojenčka. Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja, ne oklevajte in stopite v stik preko e-maila z našo ekipo, katera vam je vedno na voljo za pomoč. Vabljeni v našo spletno trgovino, kjer si lahko ogledate celotno zbirko otroških ekoloških oblačil Mamatti, čudovitih vzorcev, barv in slogov.