Otroška oblačila

Zakaj izbrati ekološka otroška oblačila?

Eko otroška oblačila

V današnjem svetu je bistveno ohraniti trajnost in preprečiti škodo našemu planetu. Ekološka oblačila so veliko bolj prijazna kot neekološka oblačila. 

Ne glede na to, kako daleč ste danes na potovanju s svojim malčkom, vas bo zagotovo zanimalo, kako lahko pomagate zaščititi nežno kožo vašega malčka z ekološkimi otroškimi oblačili. Ekološka oblačila so med drugim prijazna do okolja in zdržijo dolgo časa. Ta članek pa se osredotoča na to, zakaj morate vedno izbrati najboljše, ko gre za vašega otroka in zakaj eko oblačila veljajo za najboljša.

Brez kemikalij ali pesticidov

Škodljive kemikalije se pojavljajo na vseh vidikih v našem življenju in oblačila niso nobena izjema. Ko pa gre za otroška oblačila je še tako pomembno, da svojega otroka ne izpostavljate kakršnim koli ostrim in neprijetnim kemikalijam. In vsak starš to lahko stori z izbiro eko otroških oblačil, saj si povsem vsaka nežna otroška koža zasluži, da jo ovijemo v mehka, udobna in varna oblačila brez pesticidov.

Skoraj vsi obožujemo vzdržljivost in občutek bombaža. Čeprav je bombaž eden najbolj priljubljenih tkanin na svetu, je tudi močno poškropljen s pesticidi. Ti pesticidi proti žuželkam pa so namenjeni temu, da oblačila prispejo v trgovine kar se da hitro in poceni.

Priljubljena tkanina za otroška oblačila je tudi sintetika, vendar lahko vsebuje petrokemične snovi in plastiko. Ekološka otroška oblačila so brez bombažnih pesticidov, škodljivih ali tveganih snovi katere najdemo v navadnem bombažu in sintetičnih materialih. To pa ne zagotavlja le miru staršem ampak pomaga zmanjšati možnost, da bi otrokova koža postala razdražena. To pa je dobra novica za otroke z atopijskim dermatitisom, ekcemom, alergijami….

Ekološki bombaž je okolju prijazen

Ekološki bombaž je brez ostankov pesticidov, zaradi česa je idealen za izdelavo otroških oblačil. Za proizvodnjo eko bombaža je potrebne manj vode kot za proizvodnjo običajnega bombaža. Zaradi trajnostnih kmetijskih praks pa je ekološki bombaž veliko bolj prijazen okolju.

Oblačila iz ekološkega bombaža so trpežna

Ekološki bombaž je je dovolj močan, da prenese ročno in strojno pranje. Močna bombažna vlakna se pri nešteto pranjih ne razpletajo ali postanejo obrabljena. Otroška oblačila iz ekološkega bombaža zdržijo petkrat dlje od navadnega bombaža in jih lahko ponosi več otrok.  Med tem ko je začetni strošek ekoloških otroških oblačil nekoliko višji, dobite s takim nakupom največjo vrednost z povečano vzdržljivostjo. Nakupovanje ekoloških oblačil je torej vredna naložba.

Ekološki bombaž je veliko boljši za kožo vašega dojenčka

Kot je že znano je ekološki bombaž veliko prijaznejši, do nežne otroške kože, zato bo vašemu otroku v takšnih oblačilih udobno in prijetno.

Ekološki bombaž ohranja zdravo telesno temperaturo, ne glede na letni čas in vreme. Prav tako pa lahko prezračuje hladen zrak hkrati pa absorbira vlago, zato vašemu otroku ne more biti niti prevroče niti prehladno. Zaradi teh edinstvenih lastnostih je ekološki bombaž primeren za vse letne čase, to pa tudi pomeni, da vam vsako sezono ni potrebno kupovati novih otroških oblačil.

Kot starš se boste verjetno težko odločili glede izbire otroških oblačil za svojega otroka. Pri otroških oblačilih ni samo pomembno, da so iz ekološkega bombaža ampak tudi kakšni so kroji in šivi. Nekateri vidiki pa vključujejo tudi varnost, udobje in vpliv na okolje. Drugi dejavniki katere je vredno upoštevati so cena in prednosti pranja. Zato je dobro, da vedno raziščete možnosti za najboljše ponudbe saj se gre za vašega otroka. Pri Ekobaby.si vam na enem mestu ponujamo vse kar za največje zadovoljstvo potrebuje vaš malček in seveda vi. V naši spletni trgovinici vam ponujamo najkvalitetnejša ekološka otroška oblačila.

Večina oblačil za odrasle in otroke je narejenih iz navadnega bombaža. Da pa bi prispevali svoj del za okolje in za varnost ter zdravje otrok, priporočamo nakup oblačil iz ekološkega bombaža. Mnogi mladi starši kateri najdejo možnosti iz eko bombaža za svoje otroke je njihov stil omejen.

No, ne več….

Pri Ekobaby.si z evropsko blagovno znamko Mamatti na novo definiramo otroško modo, po zadnjih modnih smernicah. Osredotočamo se izključno na otroška oblačila v katerih je združena moda, visoka kakovost, udobje in stil.

Ekološka oblačila za punčke

Ekološka oblačila za fantke